Vihdin Omakotiyhdistys Hallitus 2017 - PalauteJÄSENEDUTLAITELAINAUSUUSIA YRITTÄJÄJÄSENIÄ ja palveluitaKuvag.
Puheenjohtajalta 22.11.2016

Vihdin Omakotiyhdistys ry
Vihdin kunta lähialueineen
(päivitetty 23.2.2017)

Hyvä omakotiväki!

Omakotiliitolla liittokokous 19.-20.11.2016. Vihdin Omakotiyhdistykselle vahva edustus liiton hallintoon 2017-2020


Puheenj. Mauri Harjula Kymenlaaksosta vaihtui ylivoimaisella äänierolla  Espoon Kauklahden  Ari Rehnforsiin!
ylläolevassa linkissä kuva ja luettelosta löytyvät (kaikki valitut)  edustajat Omakotiliiton hallintoon 2017-2010

Liittohallitus  (Vihdin Okystä valitut)   varsinaiseksi jäseneksi Uudeltamaalta Veikko Hallikainen, Vihdin Oky  
-henkilökohtainen varajäsen Veikko Kekäläinen Vihdin Oky

Liittovaltuustoon (Vihdin Okystä valitut)   Varsinaisiksi jäseniksi  Raimo Hokkanen ja Irma Hyttinen
Henkilökohtaisiksi varajäseniksi, Pirjo Keto, Raija Ojala ja Petri Salminen
Lisäksi valittiin Karkkilasta Ulla Laitonen vars jäseneksi ja 

Lohjalta Veikko Häyrinen vars. jäsen ja henkilökohtainen varajäsen Anja Aaltonen. Liittokokouksessa oli yli 230 osallistujaa. 

Lisäksi 4000 jäsentalouden Vihdin Omakotiyhdistys on saanut esimmäistä kertaa edustajan myös liiton toimikuntaan! 
Veikko Hallikainen, (varapj.)  Omakotiliiton Markkinointi- ja viestintätoimikuntaan, sekä Veikko Kekäläinen (varaj.) Omakotiliiton Kehittämistoimikuntaan.

-----
Tulevaa toimintaa

Pyrimme säilyttämään yhdistyksen monipuoliset jäsenedut ja neuvontapalvelut, joista erityiskiitos Luoteis-Uudenmaan Rakennusmestarit ja –insinöörit AMK ry:lle, Ekolämmöx Oy:lle. Uutena muotona on alkanut Veikko Kekäläisen neuvontapalvelu vesi- ja kosteusvahinkojen tapahtuessa.

Vuosi 2017 on Suomen 100 v. juhlavuosi sekä Suomen Omakotiliiton 70 v. juhlavuosi!  Monipuolisesta retki, teatteri, ym tarjonnasta lisää paikallislehdistä ja sp-tiedotteista.

 

Kiitokset

Vihdin Omakotiyhdistyksen monipuolisesta toiminnasta ja eduista ovat kiitettävästi kertoneet: paikallissanomalehti Luoteis-Uusimaa ja ilmaisjakelulehti Vihdin Uutiset sekä tietoja on jaossa myös omakotivihti.fi  -kotisivuillamme. Uutena myös aloittelemme FB päivittämistä.

Suomen Omakotiliiton asumisen edunvalvonta, näkyvyys ja jäsentiedottaminen on huomattavasti parantunut, eikä vähiten uuden toiminnanjohtajan Kaija Savolaisen uurastuksen tuloksena.

Myös kaikki toimijat eri osa-alueilla ovat tunnustuksen ansainneet.

Hyvä Omakotiväki!

Hyvää Uutta Vuosikymmentä kaikille nykyisille ja tuleville jäsenillemme sekä yhteistyökumppaneillemme!

Vihdin Omakotiyhdistys pärjää! 


Tervehtien

Veikko Hallikainen
puheenjohtaja

JK. Anna palautetta ja uusia toimintaideoita:  veikko.hallikainen@omakotiliitto.fi

  TAKAISIN ETUSIVULLE 

 ======================================================

YHDISTYKSEN HISTORIAA:  
 
Hyvä Omakotiyhdistysväki!

Elettiin marraskuuta 1995. Pakkaslumi narskui saappaiden alla. Ovi aukesi narahtaen. Palttoot ripustettiin naulakkoon ja kuusi päättäväistä henkilöä siirtyi  pöydän ääreen. Ilmassa huokui innostus, sillä oli aika perustaa pienkiinteistöasukkaille oma edunvalvontayhdistys. Uusi yhdistys sai nimeksi Nummelan Seudun Omakotiyhdistys.

Tästä hetkestä on nyt jo 21  vuotta. Vierineet vuodet ovat  osoittaneet  omakotiyhdistyksen tarpeellisuuden. Otettiin kantaa pienkiinteistöjen etujen puolesta, annettiin lausuntoja. Havaittiin, että pienen käytön takia kaikkien ei tarvitse omistaa puutarhassa tarvittavia laitteita, vaan yhdistys voi hankkia niitä ja lainata edullisesti jäsenille. Myös jäsenetujen hankintaa aloiteltiin.

Sähkömarkkinat vapautuivat ja omakotiyhdistys oli Suomessa eturintamassa kilpailuttamassa sähkösopimuksia. Tämä toi merkittävän lisäyksen jäsenmäärään.

Vuosien saatossa puheenjohtajat ja sihteerit ovat vaihtuneet kunnon työrupeamien jälkeen, mutta vieläkin on perustajajäseniä aktiivisesti mukana toiminnassa.

Onnistunut nimenmuutos

Kahdeksan vuotta sitten toteutettiin jo pitkään harkittu muutos. Yhdistyksen nimi muutettiin Vihdin Omakotiyhdistykseksi. Nummelan alueen ulkopuolella asuvat vierastivat vanhaa nimeä, eivätkä halunneet liittyä yhdistykseen. Nimenmuutos osoittautui todella onnistuneeksi. Voitiinhan samalla viedä Vihtiä nimenä maailmalle.

Kahdeksan vuotta sitten uudistettiin samalla hallituksen organisaatio ja nimettiin hallituksen jäsenille omat tehtäväalueet. On edelleen syytä korostaa hyvää puheenjohtajan,  sihteerin ja varainhoitajan - koossa ja kurissa pitävä asiainhallintaa, mutta samalla kaikki hallituksen jäsenet aktivoitiin omille sektoreilleen.

Kahvitilaisuus Uudenmaan piirissä toi uuden sykäyksen yhdistyksemme toimintaan

Vuoden 2007 marraskuussa, silloinen puheenjohtaja Ritva Alasaari soitti ja kertoi omakotiliitosta tulleen kutsun johonkin kahvitilaisuuteen. Siellä kuulemma yhdistys saisi kolmannen palkinnon  jäsenhankinnasta. Vasta soitto Omakotiliiton toimistoon vahvisti  tilaisuuden olevankin  Omakotiliiton Uudenmaan piirin järjestämä. Vihdistä lähti neljä henkilöä kahvitilaisuuteen Vantaan Energian tiloihin Tikkurilaan. Kahvitilaisuus olikin Liiton Uudenmaan piirin syyskokous.

Tuliaisina Vihtiin oli viiri ja kunniakirja sekä yhdistyksemme jäsenelle paikka Uudenmaan piirin hallituksessa.

Seuraavana vuonna jäätiin jäsenhankintakilpailussa prosenttiperusteella neljänneksi. Jokainenhan tietää sen olevan kauhein palkintosija.

Siitä sisuuntuneina 2009 jälkeen Vihdin Omakotiyhdistyksen osalta ei ole annettu sijaa jossittelulle. Vihti on ollut ykkönen jo seitsemän vuotta, niin on myös ensi kevään palkintojenjaossa? Lisäksi yhdistys voitti Suomen Omakotiliiton kaikki neljä toimintakilpailua 2009-2010. Vihdin Omakotiyhdistyksellä on erinomainen joukkue! Joukkuetta yhdistää myös tärkeä asia. Tekemisen ilo!

Jo vuonna 2009 omakotilehden toimittajien vieraillessa Vihdissä, silloinen puheenjohtaja Aimo Antikainen totesi, että sihteeri Raija Ojala pitää meidät jätkät kurissa ja paperit ajallaan ojennuksessa.

Tästä 10 vuoden uurastuksesta haluan antaa tunnustuksen Raijalle koko hallituksen puolesta. 

Erityisesti kiitokset myös puheenjohtajuuden v. 2011 jättäneelle Aimo Antikaiselle merkittävästä ja innostavasta työrupeamasta!

Hyviä jäsenetuja ja monipuolista toimintaa

Jäsenille on järjestetty hyviä etuja ja monipuolista toimintaa, joka on kasvattanut jäsenmäärää ja tämä taas on tuonut uusia vaikutusmahdollisuuksia, jäsenetuja ja lisää jäseniä. Naapuriyhdistyksissä väestöpohja on 20.000 - 230.000 enemmän kuin Vihdissä - silti Vihti on noussut Suomen Omakotiliiton 260:stä yhdistyksestä  suurimmaksi yli 4.000:llä jäsenellä(jäsentaloudella) Salon Omakotiyhdistys ohitettiin syyskuussa 2011. Edellä oli enää n. 74.000 asukkaan Joensuu, joka ohitettiin  kesäkuussa 2013.

Yhdistyksen hallitus
Puheenjohtajana 2017 jatkaa Veikko Hallikainen, hallituksen varsinaisina jäseninä Raimo Hokkanen, Irma Hyttinen, Pirjo Keto, Raija Ojala, Petri Salminen, Jorma Lehtamo ja Veikko Kekäläinen  ja uusina varajäseninä Arto Ågren  ja Ritva Ågren.

Edunvalvontaa

Vihdin Omakotiyhdistyksen aloite kiinteistöveron alentamisesta hyväksyttiin valtuustossa 14.11.2011. Aloite yksityisteiden avustusten saamisesta naapurikuntien keskitasolle, Desibelit kuriin, liikenneturvallisuus -ideakilpailu sekä toteutunut kuntalisä, ovat uusimpia tehtyjä aloitteitamme. Aloitteet ja yhteistyö kunnan kanssa on sujunut hyvin. Ainoastaan yksityistieavustukset ovat edelleen retuperällä naapurikuntiin nähden. Mutta ehkäpä ensivuonna asia korjaantuu!

Olemme tehneet kahdeksan vuoden aikana lukuisan määrän aloitteita Omakotiliiton liittovaltuustolle, on niistä joku mennyt läpikin – jo seitsemän vuoden jälkeen!

Hyvä Omakotiväki!

Hyvää Uutta Vuosikymmentä kaikille nykyisille ja tuleville jäsenillemme sekä yhteistyökumppaneillemme!

Vihdin Omakotiyhdistys pärjää! 

________________________________________________________________
JK. Anna palautetta ja uusia toimintaideoita:  veikko.hallikainen@omakotiliitto.fi

  TAKAISIN ETUSIVULLE 

 


Puheenjohtajalta 22.11.2016
JÄSENETUJA 2017-
VIHDIN OMAKOTITALKKARI, RAKENTAMINEN YM.
Rakennusneuvontaa, 2017 seminaari 6.4.2017
Jäsenhankintakisa2016-2017 Kylpyläpalkintoja!
Retket,teatteri, matkat 2017
Liity jäseneksi Os.muutos Jäsenetulaskelma
Kokoukset, kevätkokous, syyskokous, jäsenille
PERUSTAMISHISTORIAA
Sähkömarkkinat - Öljy
Vuosien varrelta 2012-2014
Kokoukset, kevätkokous, syyskokous, jäsenille
2016 Luoteis-Uudenmaan RKM ja -INS AMK ry SEMINAARI
Toimintaa ja tapahtumia 2008-2014
Hajajätevesiasiaa
Vihdin Omakotiyhdistys Hallitus 2017 - PalauteJÄSENEDUTLAITELAINAUSUUSIA YRITTÄJÄJÄSENIÄ ja palveluitaKuvag.